Kulturminnedagen søndag 20. sept. kl. 13.00

Historisk Naudesundsdag

Frammøte ved Høvågkrysset, Høvåg gml kirkegård kl. 13:00.
Tur via Røsnes til Naudesund.
Program:
Naudodden og Naudesund som historisk knutepunkt i bygda innen samferdsel og kommunikasjon. Isefjærfjordens betydning. Områdets betydning i Gabriel Scotts diktning. Naudodden som samlingssted for bygdas lag og foreninger. Arrangement i samarbeid med Høvåg Vel.
Hovedarrangør
Høvåg Museums- og Historielag
Samarbeidsarrangører
  • Høvåg Vel

• Naudesundsbroa vårt start punkt

Bli med på turen å få oppdatert dine kunnskaper om nørmiljøet

I 1916 ble fergingen over Naudesund avløst av den første Naudesundsbroa som offisielt het Høvaag bro. På begge sider av sundet ble det anlagt veier med solide stabbesteiner langs kanten mot sjøen. Langs veien gjennom friområdet på Naudodden var de fleste stabbesteinene veltet utfor kanten på 1950-tallet. I går, 4. mai, ble steinene løftet opp og satt på plass. Historielaget, Høvåg Vel og Modalen Bygg har spleiset på denne jobben, og arbeidet blir utført av Tommy Skeie. All honnør for vel utført jobb så langt til maskinfører Kristian Priebe som fikk hjelp av Johnny Nyhuus og Bjørn Erik Modalen i Historielaget. Høvåg vel har også startet arbeidet med å sette i stand friområdet og den gamle samlingsplassen for folk fra bygda.
Tidspunkt:20. sep 2015 13:00 Sted: Naudesund i Høvåg, Lillesand, Aust-Agder

Været Akkurat NÅ

Webkamera [object Object] - Europa, Norge, KongshavnKongshavn NÅ

Håper dette kan hjelpe til med beslutningsprossesen slik at vi alle får gleden av å se… både deg… og så mange som mulig av dine.

Dette innlegget ble publisert i Høvåg museums- og historielag Møter, Isefjærfjorden, Kulturminnedagen, Ukategorisert og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.