Sommerbasaren 2015, som blåste bort

Historielagets sommerfest i Gamle Hellesund i dag ble en blåsete og litt fuktig fornøyelse. Vinden økte til skikkelig kuling utpå ettermiddagen, men likevel ble det ganske godt frammøte. Men noen sommerlig kosestund ble det ikke.

Ordfører Arne Thomassen sviktet ikke, selv om han hadde arrangert Blindleialøp fra tidlig morgen. Alle ble veldig lydhøre når ordføreren fortalte om funnet av Rio de Janeiro og bekreftelsen om at krysspeilingen til Axel Syvertsen da han hektet og mistet regetrålen i 1940 stemte helt overens med dykkernes vrakfunn i juni 2015.

Musikerne Finn, Dag og Elisabeth hører veldig hjemme under sommerbasaren og de treffer publikum helt med sitt utvalg av sanger.

Basaren gikk fint unna, men 4. og siste runde med åresalg og trekning ble flyttet innendørs når ruskeværet ble for voldsomt. Lagets leder avsluttet med å takke alle for frammøte og innsats, og kunne fortelle at skoleprotokollen fra Gamle Hellesund viser at skolehuset ble innviet den 14. mars 1876.

Været til tross, Sommerbasaren 2015 ble en veldig hyggelig basar. På gjensyn neste år.